Reštauračné sedenie: Stoličky alebo boxy?
Sedenie v reštaurácii je základným, no pritom veľmi dôležitým prvkom v každej reštaurácii či gastro podniku. Hrá dôležitú úlohu pri výslednom vzhľade zariadenia z dizajnového aj praktického hľadiska. Čo by ste teda mali zohľadniť pri výbere toho správneho nábytku pre váš podnik?
Zatiaľ čo boxy boli kedysi doménou fast-foodových reťazcov, dnes už vôbec nie je prekvapujúce ak takýto typ sedenia zvolí aj Michelinova reštaurácia. Môže za to široká škála dizajnových možností aj praktická stránka tohto typu sedenia.
Veľkosť
Aj keď sa to na prvý pohľad nezdá, sedenie v boxoch je ideálnou voľbou pre menšie reštaurácie. Namiesto toho, aby ste priestor zapratali vysokým množstvom stolov a stoličiek, zvoľte boxy, ktoré maximalizujú počet miest na sedenie.
Dizajn a zameranie
Na mysli by ste mali mať aj ponuku a zameranie podniku. Zatiaľ čo boxy sú ideálnou voľbou pri rodinných reštauráciách, klasické stoličky sa zase viac hodia do formálnejších či business priestorov.
Rozpočet
Materiály a množstvo boxov alebo stoličiek okamžite posunú rozpočet. Ak máte konkrétnu predstavu o sedení, porozmýšľajte, či sa od nej nedá upustiť alebo skúste nájsť efektnú náhradu.
Pri zariaďovaní reštaurácie či iného gastro podniku by ste sa mali určite vyhnúť nákupu nábytku, ktorý nie je určený na komerčné účely. Dôvod prečo je špecializovaný reštauračný nábytok finančne náročnejší je, že využíva materiály, ktoré sú odolnejšie a takisto jeho konštrukcia je prispôsobená vyššej záťaži. Investovať do kvalitného reštauračného nábytku sa preto oplatí, vyhnete sa tak pravdepodobnej výmene v blízkej budúcnosti.
Pozrite si našu ponuku boxov na mieru a dohodnite si stretnutie, radi vám poradíme!